milivolt electronics world news Kuadas\'nda_kaplumbaalar_doal_ortamna_brakld-didimhaber.net
04-03-2016

Kuadas\'nda kaplumbaalar doal ortamna brakld

Kuadas\'nda_kaplumbaalar_doal_ortamna_brakld

Aydn\'n Kuadas ilçesinde, bir vatandan duyarll, 64 kara kaplumbaasn, doal yaamlarna kavuturdu. 

Kuadas tarihi Kervansaray\'n arkasndaki eski evlerin arasnda kalan metruk bir arsada birçok kaplumbaann olduunu gören vatanda, Ekosistemi Koruma ve Doa Sevenler Dernei\'ni (EKODOSD) arad. Dernek de Kuadas Belediyesi\'nden yardm istedi. Yaplan ortak çalma sonucu 64 kara kaplumbaas, ehirden doal alana tand.

Duyarl bir vatandan ihbaryla kaplumbaalarn durumundan haberdar olduklarn belirten EKODSOD Bakan Bahattin Sürücü, \"Kuadas\'nda etraf ykk dökük evlerle dolu olan arsann içinin çöplerle ve molozlarla dolu olduu görüldü. Otlarn ve molozlarn içinde yaplan aratrmalarda irili ufakl 58 adet tosbaa (Tesduda graeca) tespit edilerek topland. Daha da olabilir düüncesiyle, çöplerin temizlenmesi için Kuadas Belediyesi\'nden yardm istendi. EKODOSD, belediye ve vatandalarn ibirliiyle arsa temizlenerek, tekrar arama yapld. 6 adet daha tosbaa bulundu. Küçük bir arsa içinde, çöplerin ve molozlarn arasnda tosbaalarn yaam sava verdiini gördük. Tosbaalarn en yalsnn kabuunda, geçmite derin bir yara ald gözlemlendi. Bu yarann geçmi yllarda yan binada çkan yangn sonucunda, kaplumbaann üzerine duvarn çöktüü, ksmen yand, bunan ramen halen yaamn sürdürdüü ve yeni yavrularnn olduu görüldü. 64 adet irili ufakl kara kaplumbaalarn, Kuadas\'nda tosbaalarn youn yaadklar bir alana getirdik. Küçük bir arsann içinde yaamlar tehdit altnda olan tosbaalar, buradaki esaretten kurtularak özgür bir ekilde dolaabilecekleri doal yaam alanna brakld.\" dedi.

Kent içinde canllarn yaamasna olanak tanyacak yeil alanlar braklmadna dikkat çeken Sürücü, \"Hiç olmazsa Kuadas\'nn kalabilen yeil alanlarn korumal ve bu tür canllarn yaamasna frsat vermeliyiz. Dünyada bizden farkl türlerin de yaadn unutmamalyz. Kendisinden baka canllar da düünen nesilleri yetitirmeliyiz.\" diye konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..